Sari la conținut

Locuinţele noi, la mare căutare în Giroc

„Anul trecut în comuna Giroc au fost vândute 477 de locuinţe noi., astfel, comuna se situează pe locul al 12 la nivel naţional la livrarea de unităţi locative noi” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Ritmul alert de construire de locuinţe noi şi apetitul timişorenilor pentru comuna periurbană au făcut ca cele două localităţi fie în prezent unite. Cei care au părăsit Timişoara şi s-au mutat la Giroc sunt fericiţi de alegerea făcută.

„[Cum de nu aţi ales Timişoara?] Am stat şi în Timişoara. Ne place în Giroc. Sunt mulţumită, ne place foarte mult”, spune un timișorean.

Iar specialistii in imobiliare confirmă că Girocul este în plină dezvoltare .

„Dumbrăviţa, Giarmata s-au dezvoltat mult mai mult decât sudul. Iar acum teren disponibil mai este în comune precum Giroc, Moşniţa. Ceea ce permite acolo o dezvoltare mare în acest moment”, explică Daniel Crainic, directorul unui portal de imobiliare.

În aceste condiţii nici nu este de mirare că numărul locuitorilor din Giroc s-a dublat. Dacă la recensământul din 2002 aici locuiau oficial 4.300 de persoane, la numărătoarea din 2011 s-au înregistrat 8.400 de oameni. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Adrian Ionescu