Locuitorii din Dudeștii Vechi, somaţi să îşi achite taxele de salubritate retroactiv

Data publicării:
dudesti

De patru ani, de când a primit tomberonul pentru gunoi, doamna Anamaria Pop nu a plătit niciodată taxă de salubritate pentru că i s-a spus că e asigurată din bugetul local. Va trebui să scoată acum din buzunar peste 1 000 de lei.

”De atâția ani s-o știut că nu se plătește și acuma peste noapte să ne trezim cu o sumă prea mare. Plătim impozit la pământ, casă, mașini atât”, - Și ați întrebat de gunoi? ”Nu, ni s-o spus că este pur și simplu plătit, nici nu o zis nimeni că avem ceva restanțe”, precizează Anamaria Pop.

Asta, pentru că de când Primăria din comuna Dudeștii Vechi a încheiat contractul de salubritate, firma a fost plătită cu bani din bugetul local.

”Potrivit raportului Curții de Conturi în perioada mai 2011 - aprilie 2014 primăria din Dudeștii vechi nu a încasat de la locuitorii comunei taxa pentru serviciile de salubritate prestate acestora. Prejudiciul estimat de auditori se ridică la peste 900.000 de lei”, explică Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

”O parte a culpei, în mod cert, aparține serviciului de taxe și impozite al Primăriei, bineînțeles și primarului care este șef peste acest serviciu. Nu are cum din bugetul local să se plătească salubritatea, tocmai asta a constatat și Curtea de Conturi. Da, până atunci a fost plătit din bugetul local, iar această sumă trebuie recuperată la bugetul local”, ne-a declarat Gheorghe Nacov, primarul comunei Dudeștii Vechi.

De pe urma acestei situații au de suferit peste 4.000 de oameni care trebuie să plătească taxa de salubritate retroactiv.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri