Locuri epuizate la liceele timișene, după prima etapă a repartizării computerizate

Data publicării:
licee



La unitățile de învățământ din Ciacova sau Deta, de exemplu, toate locurile s-au epuizat după prima repartizare. La Timișoara, specializările economice au avut mare trecere printre absolvenții claselor a opta. Așa se face că, la Colegiul Economic FS Nitti, două clase au fost completate deja. Tot două clase, dar de matematică-informatică și științe ale naturii, sunt ocupate și la Colegiul Ana Aslan.

Colegiul Național C.D.Loga a fost printre prioritățile absolvenților de gimnaziu. La prima repartizare s-au epuizat locurile din patru clase de liceu. Aici ultima medie de intrare a fost 9,58. La Colegiul Bănățean din Timișoara mai sunt disponibile doar 20 de locuri, chiar dacă din toamnă vor fi înființate cinci clase. Se pare că specializările mai noi precum comerț, turism sau alimentație publică au fost ca un magnet pentru elevi, aşa că la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu și Henri Coandă au fost ocupate aproape toate locurile.

Înscrierile pentru a doua etapă a repartizării computerizate încep în 17 iulie şi se vor încheia în 26 iulie.

UPDATE. Și totuși, chiar dacă sunt licee cu locuri epuizate, la nivelul întregului județ Timiș, s-au totalizat 40 de clase nerealizate, sunt 1.033 locuri libere!

Există școli unde nu s-a ocupat câte o clasă: la Colegiul Ferdinand, Colegiul Tehnic Ion Mincu și Auto. Există o clasă de limba germană la Liceul Brediceanu din Lugoj si Colegiul Banatean unde sunt înscriși copii, dar nu 28, cât ar fi norma legală pentru o clasă! Mai sunt libere 86 locuri la învătământul vocațional. Mai sunt locuri disponibile, răzleț, câte unu-două în clase.

Totodată, sunt 10 copii nerepartizați din lipsă de opțiuni. Dintre aceștia, nouă sunt din Timiș și unul din alt județ. Cea mai mare notă a celui care a rămas pe dinafară, un elev din Topolovățu Mare, este 8,64, urmat de un caz cu 8,57 la Timisoara. Toate, din cauză că nu au fost trecute opțiuni suficiente ori, poate, n-au fost suficient de inspirate!

Situația în Timiș sună astfel: în septembrie 2012 s-au înscris în clasa a opta 5.463 de elevi, dintre ei, 4.873 s-au înscris la Evaluarea Națională și au dat efectiv examenul 4735. Acum, în prima etapă de repartizare computerizată, și-au găsit locul în liceu 4.299 de copii, urmează etapa a doua...

Reporter: Sorina Covlea
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri