Lucrări oprite la autostrada Lugoj-Deva

Data publicării:
lucrari oprite

Constructorii aşteaptă autorizaţia de construire de mai bine de 8 luni. Până acum au reuşit să toarne asfalt pe doar 7 kilometri din lotul 4 al tronsonului de autostradă Deva – Lugoj, porţiune pentru care au existat documentele necesare. Pentru ceilalţi 15,6 kilomerti, actele lipsesc. Aşa că, reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii Hunedoara au sistat lucrările pe termen nelimitat.

„Muncitorii au început deja să strângă materialele de contrucţii pe şantier, iar utilajele au fost trase pe dreapta. În maximum o săptămână, aici totul va fi pustiu. Şi asta, pentru că Ministerul Transporturilor nu a reuşit nici acum să obţină autorizaţia de construire pentru lotul 4 din tronsonul Lugoj – Deva” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii nu au dorit să comenteze situaţia.

Iar acestea nu sunt singurele probleme pe care le-a întâmpinat constructorul pe şantierul lotului 4 din tronsonul Deva – Lugoj. Traseul autostrăzii trece exact pe linia unde sunt amplasate cabluri de înaltă tensiune ale Transelectrica. Pentru această zonă, nu s-a realizat nici măcar exproprierea terenului. Totul a pornit de la studiul de fezabilitate făcut de mântuială, fără o analiză amînunţită în teren. Documentul datează din 2006, a fost reactualizat în 2009 şi pus în practică în 2013, când au început lucrările. Data de finalizare este luna mai a anului viitor, însă surse din cadrul firmei de construcţii susţin că nu există nicio şansă ca acest lucru să se întâmple. Costul lotului este de 420 milioane de lei. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Andrei Marina 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri