Lucrări reluate lotul 4 al A1, Lugoj - Deva

Data publicării:
A1

După o pauză de mai bine de o lună, muncitorii încep să revină pe șantierul autostrăzii A1 Deva - Lugoj. Pe lotul 4, cuprins între localitățile hunedorene Șoimuș și Ilia sunt deja câteva zeci de muncitori și utilaje. Pentru că nici vremea nu le este favorabilă, muncitorii nu pot face lucrări de anvergură. Peste 90% din cei 22 de kilometri de autostradă sunt finalizați, iar constructorul spune că pe acest tronson se va putea circula din vară. Nu la fel de optimiști sunt însă șoferii.

Câteva echipe de muncitori s-au apucat deja de treabă pe lotul 4 al tronsonului de autostradă Lugoj - Deva au început să revină pe șantier. Lucrările pe care le fac nu sunt, însă, de anvergură.

"Schimbarea bruscă a vremii a încurcat planurile muncitorilor. Ei nu mai pot face acum decât lucrări de mentenață a utilajelor, sau pot să monteze plasă de susținere pe dealul de la Șoimuș", Andrada Velciov, jurnalist Digi24 Timișoara.

"Au reînceput lucrările de aliniere a liselor pentru parapete și montarea elementelor prefabricate la panourile fonoabsorbante. Condițiile meteorologice nu permit, momentan, lucrări la terasamente." Sursa : DRPD Timișoara

Primul termen de finalizare a șoselei de mare viteză între localitățile Șoimuș și Ilia din județul Hunedoara a fost anul 2016. Apoi, termenele au tot fost amânate rând pe rând. De această dată, constructorul promite că din vară șoferii vor putea circula pe acest tronson. Șoferii nu sunt la fel de optimiști.

"Sigur în timp util nu se va deschide... în alte țări se lucrează și în timpul sta, se lucrează și noapte, de exemplu în Republica Cehă se lucrează non-stop."

"Pe-afară tot la fel se lucrează, dar sperăm din tot sufletul să se termine, să circulăm mai în siguranță."

Lotul 4 al tronsonului Lugoj - Deva are o lungime de 22 de kilometri și costă peste 422 de milioane de lei. În acest moment, stadiul lucrărilor este de 90%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri