Lucrările pe şantierul Michelangelo, în linie dreaptă

Data publicării:
01 LUCRARI MICHELANGELO icon

Pe şantierul viitorului pasaj Michelangelo au fost turnaţi deja pereţii de beton, iar acum se sapă subpasajul. Mai apoi vor fi montate grinzi uriaşe care vor acoperi partea subterană a pasajului. Un prim transport a sosit deja la Timişoara, urmând ca restul grinzilor să fie aduse treptat pe parcursul acestei luni.

Vor fi montate 60 de grinzi care vor face posibilă circulaţia rutieră peste pasajul Michelangelo, dinspre sudul spre nordul oraşului. Fiecare grindă are o lungime de 13 metri şi cântăreşte 4 tone, iar pentru a construi întreg pasajul este nevoie de 200 de astfel de bucăți din beton.

Autorităţile spun că, dacă sunt montate cele 60 de grinzi, e suficient pentru a da drumul la circulaţie în zonă. Din toamnă se estimează că va fi deschis traficul, dar abia în vara viitoare lucrările vor fi finalizate în totalitate pe acest șantier.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, ne-a declarat: „Cât de curând, grinzile vor fi montate pe partea centrală acoperită. Se va turna planşeul şi, noi sperăm într-un timp cât mai scurt, dar asta înseamnă oricum câteva săptămâni bune, să se poată circula în zonă".

Șoferii care trec prin zonă susţin că variantele ocolitoare care există în acest moment înseamnă minute bune de stat în trafic. Oamenii se tem că, odată ce va începe școala, timpul pierdut pe traseu va fi și mai mare: "E o nebunie totală aici. De când s-a început, eu chiar aici am biroul. Pur şi simplu, 20-25 de minute sunt pierdute pe chestia asta. Trebuie să o iau ba dreapta, ba pe aici. E un blocaj infernal, nu e OK deloc", "Cel puțin 15 minute. Acum trebuie să o iau aşa, pe Eroilor","Acum nu e chiar atât de rău, dar când începe şcoala, facultatea...".

Valoarea proiectului este de aproape 70 de milioane de lei, din care 98% reprezintă fonduri europene.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Mihai Pop
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri