Sari la conținut

Lumânări aprinse și măști de gaze pe catwalk

Lumânările aprinse folosite drept accesorii pentru umeri și voalul negru care acoperă fața sunt propunerile tinerilor designeri timișoreni pentru rochiile de seară. Au fost create și ținute pentru a fi special purtate la proteste.

La doar 25 de ani, Ana Marchetanu este deja pentru a doua oară selecționată la Arts of Fashion, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de modă din SUA. Colecția prezentată aseară la Timișoara i-a convins și pe americani. Deosebită este metoda de prindere a materialelor.

”Am experimentat și am găsit tehnica aceasta de susținere a materialelor. Sunt susținute prin fire. Fire de ață cusute încontinuu”, afirmă Ana.

A fost nevoie de un an de muncă pentru ca ținutele studenților de la design să fie gata, mai ales că multe dintre piese sunt cusute manual.

”A fost o provocare, o adevărată provocare să coordonez aceste lucrări. Și dorințele și creativitatea și ideile s-au dezvoltat pe parcurs, și au fost multe. A fost imprevizibil, dar foarte frumos”, precizează Sandra Chira, organizator.

Ținutele inspirate din benzi desenate japoneze și rochiile acoperite cu capete de fermoare au atras toate privirile: ”Foarte interesantă. Temele foarte bine abordate. Foarte frumos, foarte talentați. Le recomand și poate chiar o să achiziționez și eu”.

22 de tineri designeri și-au prezentat aseară colecțiile la Timișoara, prețul unei ținute unicat ajungând chiar și la 500 de euro.

reporter: Vlad Ungar
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche