"Make it back!", pregătire pentru maratonul de înot

Data publicării:
into

Maraton inedit de înot la Timișoara - „Make it back!" Este o compeție în care câştigătorul a fost nu cel care a ajuns primul, ci care a reuşit să rămână ultimul în joc. Concursul a avut mai multe runde, pe o distanță de 100 de metri fiecare, însă cu un timp în scădere constantă. Pe lângă antrenamentul mușchilor, înotătorii şi-au exersat și răbdarea, dar şi determinarea ca să reziste până la finalul competiției.

Fiecare rundă a însemnat 4 ture de bazin. Adică 100 de metri. Timpii alocați pentru fiecare rundă au scăzut constant.

"Timpii pentru fiecare 100 de metri sunt în continuă descreştere. Deci se porneşte de la un timp generos, 2 minute 30, după care se dă startul la 2 minute 28, 2 minute 26 şi tot aşa scade cu câte 2 secunde. Dacă la primele sute eşti destul de relaxat, pe măsură ce ritmul se accelerează, timpii scad, la un moment dat ritmul devine sufoacant. Rămân în cursă întotdeauna cei care reuşesc să plece la start", explică Mihai Liseţchi - organizator.

„Deosebit, dar interesant. E greu? Până acum nu, dar probabil o să fie."

„Deocamdată nu e greu, să vedem mai încolo când mai scade timpul."

Emilia este din Germania şi studiază medicina în Timişoara. Deşi s-a clasat pe ultimul loc, pentru ea, această etapă a concursului a fost una de pregătire înaintea maratonului de 24 de ore.

"Obositor. Nu sunt un înotător de distanţe lungi, sunt un înotător de distanţe scurte. Mai multă putere, mai puţin timp. Noi avem un maraton de 24 de ore în martie şi suntem nevoiţi să practicăm pe distanţe lungi, pare uşor, dar este dificil. "

"Make it back! Aqua challenge" este parte a acțiunilor de pregătire pentru maratonul de înot 24h AquaMasters.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri