Sari la conținut

Mall evacuat la Arad. Acoperişul clădirii a fost cuprins de flăcări 

Mall-ul situat la ieşirea din Arad spre Nădlac a avut o zi de vineri cât se poate de încărcată de ghinion. Aceasta este a doua alarmă de incendiu care s-a dat la acest mall astăzi în Arad. Mai întâi, în această dimineaţă un tobogan de plastic şi un pom de crăciun artificial s-au aprins în interiorul unității.

Pompierii spun că, solicitate pentru evacuarea fumului, instalaţiile de ventilaţie şi climatizare s-au încins şi au aprins o parte din acoperiş. ”S-a dispus evacuarea întregului complex comercial, nu există răniţi sau alte persoane afectate, incendiul nu s-a propagat în interior”, afirmă cpt. George Pleşca, purtător de cuvânt ISU Arad.

Alarma s-a dat înainte de deschiderea magazinelor, astfel că în interior erau destul de puţini vizitatori. Evacuarea a dat însă peste cap examenele pentru permisul de conducere, care erau în desfăşurare în subsolul clădirii: ”Când am intrat în sală în acel moment a luat foc a doua oară mall-ul şi nu ştiam cum să terminăm mai repede ca să nu se închidă calculatoarele”, ”Eram jos acolo la examinări şi am aşteptat să intru să dau examenul. Şi când colo - au spus să ieşim afară că e foc la etajul II”, ”N-avem de ce să ne speriem că nu a fost aşa mare pericol, ne-au scos afară din sală la timp şi a fost totul ok”, - Şi acum se reia examenul? ”Aia nu ştim. Aşteptăm, de asta aşteptăm aici atâta lume”.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale şi o autoscară şi au reuşit să stingă focul în aproximativ 30 de minute. Activitatea centrului comercial s-a reluat treptat şi la două ore după incident toate magazinele s-au redeschis.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche