Sari la conținut
News Alert

Maraton la Surduc. Timișorenii s-au întrecut la probe de înot, ciclism și alergare 

Adrenalină, entuziasm și exaltare. Sunt stările prin care au trecut toți participanții după ce au trecut pragul liniei de finiș. Probele de înot, ciclism și alergare au fost extrem de solicitante, mai ales că maratonul sportiv nu avut niciun moment de pauză. Sportivii le-au trecut însă cu bine, chiar și cei care au participat prima dată la un astfel de concurs:

”Așa, o provocare de duminică. Trezit la șase, venit aici, înotat, alergat, biciclit, împiedicat. Pentru sănătate, formă fizică, pentru ars calorii e super”,
”Pentru mine a fost prima dată, mi-a fost frică de înot și a fost mult mai ușor, bicicleta mi s-a părut cea mai grea pentru că eu nu o stăpânesc, am și căzut, iar alergarea e cea mai ușoară pentru că e proba mea, la care mă pricep cel mai bine. A fost foarte bine, mai bine decât m-am așteptat”,
”Cea de înot a fost zona mea de confort după atâția ani de practicarea înotului, dar nici celelalte nu sunt necunoscute, pentru că am mai participat la alte triatloane, de distracție, de plăcere”.

Traseul a fost parcus și de multiplul campion național la triatlon, Ciprian Bălănescu. ”Mă bucur foarte mult să văd că se organizează și în zona de Vest a țării triatlon. Este important să fii la toate cele trei probe foarte bun, nu merge doar la înot să fii bun. Aici este important să și înoți foarte bine, să și alergi foarte bine și să mergi pe bicicleta foarte bine”, spune el.

La competiție a participat și renumitul alpinist Horia Colibășanu, care a recunoscut că expedițiile pe munte sunt un antrenament bun, mai ales pentru proba de alergare: ”Alergarea a avut o parte prin pădure în pantă, a fost destul de interesant, am avut și eu un avantaj, după ce m-au depășit toți la bicicletă am reușit și eu să recuperez, pentru că era în pantă. Mie îmi place să fac sport, să particip vara la competiții de alergare, bicicletă, de triatlon mai nou”.

Cei 70 de concurenți au traversat înot Lacul Surduc, dar au avut de parcurs și un traseu complicat, cu diferență de nivel de 200 de metri, pe bicicletă, respectiv de 100 de metri pentru alergare. Cei mai curajoși s-au înscris la proba olimpică.

”La proba olimpică au avut de parcurs la înot distanța de 1.500 m, 30 km de bicicletă și opt de alergare. Aceleași distanțe s-au putut face și în ștafetă. Au fost câte trei, câte doi, și s-au descurcat extraordinar de bine”, afirmă Titus Vasiloni Păun - organizator. 

Participanții care au obținut locuri pe podium, la această primă ediție a concursului, au primit premii în valoare de 3.500 de lei.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche