Sari la conținut

Maratonul teatral de la Arad, la finalZece spectacole și un concert. Acesta este, pe scurt, bilanțul adevăratului maraton teatral la care au fost supuși spectactorii arădeni. Festivalul Internațional de Teatru Clasic a coborât ultima cortină luni seara, după nouă zile în care pe scena Teatrului Clasic "Ioan Slavici" artiștii din țară, dar și din Franța, Republica Moldova, Ungaria și Serbia au adus în fața publicului teatru adevărat.Ultima seară a celei de a XIX-a ediții a festivalului arădean a fost o premieră în istoria manifestării. Seara cu numărul nouă a fost dedicată în exclusivitate artiștilor timișoreni. Artști care au adus pe scenă una dintre cele mai noi producții ale Teatrului Național: Prometeu înlănțuit, după Eschil, spectacol regizat de Kokan Mladenovic.

 

Și pentru că tot vorbim de premiere, o primă întâlnire cu publicul într-o formulă cel puțin provocatoare au avut și muzicienii din Theater Fleas Orchestra. Un proiect gândit de Cari Tibor, cel mai recent laureat la premiului Uniter pentru muzică de teatru.

Concertul Theater Fleas Orchestra a fost evenimentul care a pus punct celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Clasic. Un eveniment în care lait motivul a fost spectacolul de calitate. O întâmplare culturală - antrenament pentru o ediție cu adevărat specială. Cea din anul 2014. Cea cu numărul XX.

reporter: Andreea Medinschi
operator: Cristi Kovacs
editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă