Meditaţi pe bani europeni. 4.200 de elevi din Timiș și Mehedinți fac pregătire suplimentară pentru Bacalaureat

Data publicării:
meditatii

În fiecare săptămână, după orele de la școală, peste 160 de elevi ai Colegiului Tehnic Ion Mincu din Timișoara fac pregătire la disciplinele pentru Bacalaureat: ”La Matematică și la Română am făcut subiecte din variante pentru Bacalaureat și la Biologie la fel, am făcut subiecte de recapitulare. Da, o să fie de ajutor”, ”Am început la română cu variante din ..poeți. Pentru că îmi place și îmi doresc să iau o notă mai mare la Bacalaureat”, ”Ne reamintim tot ce am făcut într-a noua și a zecea. Pentru că acasă nu prea fac. Ne ajută, e mai bine așa”.

Dacă până acum, profesorii de la clasă pregăteau elevii fără să primească un leu în plus la salariu, dascălii înscriși în program vor fi răsplătiţi chiar și 500 de lei lunar, în funcție de numărul orelor susținute. ”Orice ban pe care îl primim în plus nu pot să spun că nu ne ajută sau că nu este binevenit. Meseria noastră am avut-o și la fel am făcut-o și până acum. Dar să zic că suntem mai motivați să facem aceste ore”, afirmă Loredana Coman, profesor de Limba și Literatura Română.

Tinerii au ales să se pregăteasca la materiile la care aveau rezultate mai slabe.Prezența la orele săptămânale de meditații nu este obligatorie .

”Fiecare profesor desfășoară activitatea cu trei grupe a câte 17 copii, sigur, oferindu-le tuturor îndrumare și suport pentru pregătirea programului de Bacalaureat. Le-am supus atenției avantajele pe care le au și ca dovadă că nu i-am forțat din 200, 164 s-au înscris de bunăvoie în acest proiect”, spune Ionel Dima, directorul Colegiului Tehnic „Ion Mincu" Timișoara.

”Pregătirea se realizează la Limba și literatura Română ca primă materie de examen, la Bie și Matematică, câte două ore pe săptămână pentru fiecare dintre aceste discipline și în plus, la Biologie și Georgrafie, câte o oră pe săptămână”, spune Cornel Petroman, inspector școlar general adjunct la ISJ Timiș.

În total, în cele 9 luni în care se desfășoară proiectul, vor fi instruiți 4200 de elevi din 32 de licee din Timiș și Mehedinți. Anul acesta, în judetul din vestul tarii promovabilitatea la Bacalaureat a fost de aproximativ 57%, iar la nivel național a depășit cu puțin 60 %.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri