Milioane de euro investite aproape degeaba

Data publicării:
n1830 20milioane 20de 20euro 20investite 20aproape 20degeaba 20270213 20timisoara-51956

În localitatea Ghizela s-au investit peste 21 de milioane de euro pentru construirea deponeului ecologic. Cea mai mare partea a banilor a venit de la Uniunea Europeană, iar autoritatile au reuşit să cumpere instalaţii şi utilaje de ultima generaţie. Investiţia a schimbat mult lucrurile în localitate, spun oamenii.

La aproape un an de la deschiderea deponeului, maşinile noi nouţe nu au fost urnite din loc, iar utilajele merg mai mult în gol. Totul, pentru că deşeurile sunt aruncate în continuare pe câmp, chiar dacă Uniunea Europeană a cerut în urmă cu trei ani, închiderea tuturor gropilor.

Deponeul se autofinaţează. Deşeurile sunt reciclate şi mai apoi vândute, dar, cum nu funcţionează la capacitate maximă, angajaţii nu pot fi plătiţi.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean cer să fie amendaţi toţi operatorii de salubritate care nu transportă deşeurile la Ghizela.

Deponeul ecologic de la Ghizela este cea mai mare investiţie din judeţ. Are o capacitate de depozitare de peste 350.000 de metri pătraţi şi 5 celule pentru depozitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri