Ministerul Transporturilor vrea drumurile judeţene

Data publicării:
drumuri 2

Conducătorii auto din Timiş spun că drumurile judeţene trebuie reparate, indiferent cine se ocupă de ele, pentru că sunt pline de gropi: „E o idee bună, dacă se lucrează efectiv şi se astupă gropile, cred că ar fi o treabă importantă şi destul de bună. Pentru că, după cum vedem, toate drumurile sunt distruse, cu gropile aferente“, „Dacă n-au fonduri alocate pentru drumurile judeţene, mai bine să rămână la judeţ. Că ăştia măcar ştiu o treabă. Cunosc găurile şi cunosc bubele şi ştiu să şi le acopere. Acuma, ca şi participant la trafic şi folosind des drumurile publice, normal că ai dorinţa de a fi cât mai bune. Important e ca acolo sus, ăia care conduc să ştie să împartă banii pentru priorităţile care trebuie rezolvate prima dată“, „Nu cred că o să le facă nimeni, sincer să fiu”, – Sunt multe gropi în judeţ? ”E plin de gropi. Ar trebui să le facă cineva. N-ar trebui să se certe cine. Oricine“.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş spun că nu se împotrivesc trecerii drumurilor judeţene la Ministerul Transporturilor pentru că important este să se facă reabilitări la infrastructură.

„În principiu, nu cred că aş avea nimic împotrivă nici eu, nici locuitorii din judeţul Timiş despre titulatura drumului, a cui e, a Consiliului Judeţean sau a Ministerului Transportului. Probabil nici domnul ministru n-a spus că va prelua, ci posibilitatea , cred eu, ca prin fondurile care vin prin zona Ministerului Transportului, probabil o anumită axă, o anumită parte să poată să vină în sprijinul drumurilor judeţene“, spune Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Judeţul Timiş are 1.276 de kilometri de drumuri judeţene. Bugetul pentru anul 2014, aprobat de Consiliul Judeţean pentru întreţinerea şi reabilitarea acestora, este de 56 de milioane de lei, iar bugetul pentru investiţii se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri