Sari la conținut

Misbun... la badminton în Banat! Internaţionalele României şi-au stabilit câştigătorii

”Sper că, poate în 2-3 ani, dar nu va fi uşor să ajung numărul unu în lume. Îi urmăresc antrenamentele celui mai bun jucător, sunt foarte dure şi îmi spun că şi eu trebuie să fiu aşa dacă vreau să ajung numărul unu”, afirmă Misbun Ramdan Mohmed Misbun, câştigător la simplu masculin.

Misbun are deja ceva în comun cu cel mai bun jucător al lumii - au acelaşi antrenor, care este şi tatăl câştigătorului de la Timişoara. ”E dificil să îmi antrenez fiul, pentru că de multe ori intervine şi mama în această situaţie. Dar atunci când îl pregătesc nu mă gândesc că este fiul meu. Iar el, la rândul lui, nu trebuie să se gândească la mine ca la tatăl său”, afirmă Misbun Sidek.

Surpriza competiţiei a produs-o perechea croată Durkinjak - Hoelbling care s-a impus la dublu, masculin, după ce venise din calificări. ”Partenerul meu a fost bolnav la începutul turneului, nu am jucat bine în primul meci. Dar de la o partidă la alta am început să jucăm din ce în ce mai bine”, ne mărturisește Zvonimir Durkinjak, câştigător la dublu, masculin.

”Am avut febră şi temperatură în primele două zile şi a trebuit să mă lupt cu ele. Dar de sâmbătă am început să fiu mai bine şi aşa a fost şi jocul nostru. Astăzi am fost perfect sănătos şi am putut să dau ce am mai bun”, spune și Zvonimir Hoelbling, câştigător la dublu, masculin.

Laura Sarosi, din Ungaria, a câştigat proba de simplu feminin, cuplul Bellenberg - Hacks s-au impus la dublu feminin, în timp ce, la dublu mixt, potul cel mare a mers în Scoţia, la perechea Martin Campber - Jillie Cooper.

reporter: Ionuţ Suciu
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche