Mitropolitul Banatului, în vizită la Lunga. ÎPSS Ioan Selejan: "Nu trebuie să ținem cont de religii"

Data publicării:
mitropolit

Alături de mai mulți preoți din comuna Comloșu Mare, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a ajuns în inspecție, la Lunga.

"Am considerat de bine să cercetăm asemenea centre să vedem și noi, din partea bisericii cu ce putem ajuta. Eu zic că condițiile pentru un călător, pentru un imigrant sunt bune", spune IPS Ioan Selejan Mitropolitul Banatului.

În cazul în care vin, refugiații vor primi haine și alimente de la credincioșii mai multor culte. "Nu se va pune problema de religie. De data aceasta noi nu o să punem crucea pe ambalaj", a precizat IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

"În tabăra de la Lunga a fost amenajat și un cort în care se pot ruga, pe rând, eventualii refugiați de credințe și religii diferite. Creștinii ar putea participa și la slujbele oficiate de preoți în bisericile din comuna Comloșu Mare", spune Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

"Să nu căutăm în primul rând ce religie are unul sau celălalt. Indiferent că suntem ortodocși, catolici sau greco-catolici, toți avem un Dumnezeu. Pentru oamenii care sunt creștini și nu sunt musulmani sigur, cu tot dragul, biserica este deschisă", spune Dumitru Crișan, preot paroh, Biserica greco-catolică Comloșu Mare.

"Nu are cum să îmi fie teamă pentru că sunt aceiași oameni pe pământ. Că sunt de altă culoare sau obicei e tot om",
"Nu i-aș respinge absolut deloc. Nu am nicio problemă cu ei",
"Nu prea bună... Nu știm ce fel de oameni sunt", spun localnicii.

"Duminică, după Sfânta Liturghie, le vom vorbi credincioșilor și le vom spune că da... Să le punem la dispoziție chiar o mâncare caldă, chiar un ceai cald", ne-a informat Cezar Cojocaru, preot, Biserica Ortodoxă Comloșu Mare.

Pentru exercițiile de la Lunga și Stamora Moravița, reprezentanți Ministerului Afacerilor Interne le-au cerut ajutor și celor de la Crucea Roșie. Sute de pachete cu alimente și obiecte de igienă au ajuns la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Sânnicolau Mare.

"Au fost relocate către cele două tabere de la Lunga și Stamora Moravița un număr de 87 de corturi de diferite dimensiuni, un număr de 1.000 de pachete alimentare, un număr de 960 de pachete igienice, un număr de 246 de paturi pliante pentru a fi utilizate ca într-o situație reală", a declarat Lucian Trif, de la Crucea Roșie Timiș.

La tabăra de la Lunga a fost montat un sistem de electrificare și fiecare cort are curent electric.

Reporter: Angela Novăcescu
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri