Modă pentru o cauză nobilă. Un salon al Spitalului Victor Babeș va fi modernizat cu banii strânși din târg 

Data publicării:
moda

”Colierele sunt realizate integral manual, folosesc sârmă de diverse nuanțe și ca materiale am ales sfori de la gri, verde, negru, până la vișiniu și am folosit mărgele complementare”. Diana Luce face coliere și accesorii pentru păr dintr-o pasiune pentru frumos, dar și ca o modalitate de relaxare. Deși totul a pornit ca o joacă, tânăra a primit numai reacții bune din partea clientelor, pe care acum speră să le aducă la târgul caritabil.

”Eu am încercat să fac niște bijuterii care să se potrivească toamnei, să poată fi ușor purtate toamna la diverse ținute, de la ieșit în oraș, până la ținute de birou. Am fost fericită când am primit un telefon să particip și să îmi aduc contribuția la renovarea acestui salon”, precizează Diana Luce - artist.

În total, 17 designeri din Timișioara au pregătit prezentări de modă dar și reduceri sau cadouri pentru a-i atrage pe pasionații de modă.

”Am făcut reduceri semnificative pentru a-i încuraja pe oameni să plătească cei 20 de lei care reprezintă biletul de intrare la acest târg”, precizează Maria Burnette - designer vestimentar.

”Vom contribui printr-un voucher, ce constă într-o cămașă made to measure. Astfel vom aduce clientul în magazin și va vedea tot conceptul nostru”, explică Ovidiu Lădar - concept manager magazin vestimentar.

În acest fel, dar și printr-un show de modă și momente artistice, organizatorii au încercat să strângă o sumă consistentă pentru renovarea salonului din spitalul timișorean.

”Renovarea acestui salon va costa aproape 20 000 de lei, deci avem nevoie de donații particulare, am primit și sponsorizări în acest sens, iar vizitatorii vor dona prin intrarea la târg și astfel sperăm să adunăm această sumă de bani necesară”, precizează Cristina Mihalache - organizator eveniment.

Încăperea de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara pe care o împart pacienții cu afecțiuni pulmonare nu a mai fost renovată de zeci de ani, la fel și cele două secții de pneumologie.

”Nu a mai fost renovat de mult timp, undeva peste 30 de ani. Trebuie renovat absolut tot, dat jos tencuiala până la cărămidă și refăcut dacă se poate inclusiv cu geamuri noi, ușa nou. Vom vedea câte fonduri se vor strânge”, afirmă Voichița Lăzureanu - managerul Spitalului Clinic de Boli și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș", Timișoara.

Pacienții susțin că în saloane ar trebui aduse numeroase îmbunătățiri:
”Igiena, aici zugrăveli, din astea.În rest ar fi totul ok”,
”Cine nu îți dorește așa ceva. Cum vi se par condițiile? În raport cu posibilitățile. Degeaba vrem mai mult dacă nu avem cu ce”.

Secțiile de penumologie ale spitalului au aproximativ 25 de saloane în care pacienții se confruntă cu aceleași probeleme: mobilier vechi, pereți scorojiți și o igienă care lasă de dorit. Conducerea spitalului are în plan obținerea unor fonduri de la bugetul local pentru a moderniza grupurile sanitare, cabinetele medicilor și saloanele pacienților până anul viitor.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri