Morga din Timișoara, renovată după 40 de ani

Data publicării:
morga renovata


„Pereți scorojoți, dulapuri și mese de autopsie deteriorate și vechi de zeci de ani...”, povestește Alice Dema, șeful secției de Anatomie Patologică din Timișoara.

„Așa arată prosectura Spitalului Județean din Timișoara. Locul nu a fost renovat niciodată în cei peste 40 de ani de existență a unității medicale”, Angela Novăcescu - reporter Digi24 Timișoara.

Alice Dema, șeful secției de Anatomie Patologică recunoaște că, în cei 20 de ani de activitate în unitatea medicală, nu s-a schimbat nimic.

„Ceea ce se vede sau s-ar putea vedea acum este, din punctul meu de vedere, de neacceptat. În afară de activitatea de zi cu zi, respectiv autopsii, care nu sunt medico-legale facem învătământ medical, respectiv aici vin cadrele noastre didactice cu studenții”, adaugă Dema.

De câteva zile însă se lucrează intens la renovarea secției. Lucrările de reabilitare se realizează cu bani de la Consiliul Județean Timiș.

„S-a alocat în primă fază suma de un milion 250 de mii de lei aproximativ. La ultima rectificare le-am lăsat doar suma de 870 de mii de lei, sumă care este necesară pentru închiderea anului 2015. Această lucrare se continuă și în 2016”, spune Călin Dobra, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș. 

În urma unei licitaţii organizate pentru achiziţionarea de echipamente medicale cu bani de la Ministerul Sănătăţii, conducerea spitalului a economisit trei milioane de lei. Din aceste economii va fi achiziționată aparatură pentru secția de prosectură.

„În urma economiilor care au rezultat pe licitația de aparatură medicală din banii Ministerului Sănătății s-a alocat o sumă de 150 de mii de lei specifică unității de prosectură”, adaugă Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Lucrările de reabilitare se vor finaliza în luna martie a anului viitor.

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri