Moș Crăciun pentru o zi. Un actor din Timișoara îl interpretează în fiecare an pe îndrăgitul personaj

Data publicării:
mos craciun prima

”Ho ho ho... Bună ziua. Săru'mâna! Câtă lume aici! Cozonaci, chifteluțe. Luați loc. Tot cu desene?” El este Ionuț Pârvulescu și deși susține că a venit de la Polul Nord, cu o sanie trasă de reni, de fapt locuiește în Timișoara. În fiecare an, în data de 24 decembrie, îmbracă hainele roșii și le aduce copiilor bucuria că Moș Crăciun există. Ziua de Ajun este una extrem de aglomerată.

”Astăzi, mai ales aici în Timișoara, am vreo 463 de case, 2.600 de apartamente, am și câteva vile și mai merg și la trei azile de bâtrâni”, ne spune Ionuț Pârvulescu, actor.

Copiii nu își dau seama, însă, că sub hainele de Moș Crăciun și în spatele bărbii albe, se află un tânăr de 32 de ani. Actorul își ia rolul în serios. Glumește cu copiii, le spune povești și chiar le cere să spună o poezie înainte de a primi cadourile.

”Moșule să știi că am fost cuminți, dacă nu ne crezi pe noi, întrebă-i pe părinți. Zurgălăi, zurgălăi, veseli zurgălăi”, ”Mă mai uit și cruciș că de-aia am ochelarii ăștia. Am niște ochi, unul mai frumos ca celălalt”. Surpriza celor mici este cu atât mai mare când văd că moșul ține minte exact cadourile pe care și le doresc: ”Un pinguin și o mașinuță”, - Asta e mașinuța care ți-o doreai? ”Da”, - Și ce știe să facă? ”O pui pe mână și cum face băiatul mișcările, așa merge”, ”Am primit o mașinuță iDrive, un joc Leggo și un Remi”, - Dar tu ai fost cuminte de ai primit toate cadourile astea? ”Mmm, așa și așa”.

Zâmbetele copiilor umplu de bucurie sufletele părinţilor, aşa că îl roagă an de an pe Moş Crăciun să le calce pragul.

”De vreo trei-patru ani vine moșul la ei în cadru organizat. E mare fericire pe ei când văd atâtea cadouri, de fiecare dată le aduce ce își doresc. Ține cont de bilețele și de scrisorelele lor de fiecare dată”, afirmă Alexandra Ștefăniță, mamă.

Răsplata moşului de închiriat pentru cele câteva zeci de minute petrecute într-o familie este de 50 de lei pentru fiecare copil. Așa se face că personajul de Crăciun reprezintă și o sursă de venit înainte de sărbători pentru tânărul actor. Fericirea copiilor la întâlnirea Moșului este însă neprețuită.

Reporter: Raluca Popa
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri