Sari la conținut
News Alert

Motoare turate pentru o pistă de drift

Liniştea după-amiezii de duminică a fost spartă de motoare turate. Pe platoul de lângă stadionul Dan Păltimişanu s-au adunat 200 de tineri care şi-au adus cu ei şi maşinile cu mulți cai putere sub capotă

Nu a fost o întâlnire oarecare. Tinerii au strâns semnături pentru că vor ca autorităţie locale să le ofere un loc unde să poată să îşi tureze motoarele legal.

„Sunt tânăr şi doresc să mă implic într-un sport, în ceva frumos, pentru tineret. Să nu mai stăm toată ziua în casă. Dorim să facem ceva cât mai legal posibil să nu mai plecăm când vedem maşini de poliţie”, povestește un tânăr.

„Ne dorim un spaţiu unde să ne desfăşurăm activitatea în mod normal, fără să facem victime. S-au mai întâmplat tot felul de accidente. Este mai liniştit”, completează un altul.

„Îl amenajăm noi, numai să ne lase acolo, să ne lase în pace. [De fapt, voi cereţi un teren?] Un teren, un loc să fie al nostru să ne dea lumea pace, şi poliţia, şi să fie în regulă”, admite un alt amator al drifturilor.

Autorităţile locale nu resping ideea, dar momentan cerinţa tinerilor nu este o prioritate pentru administraţia Robu. 

„Nu este asta oricum o prioritate stringentă pentru oraş. Dar, dacă avem posibilităţi, cu plăcere le satisfacem şi lor această pasiune. În orice caz, ce este nepermis este să fie terorizaţi cetăţenii Timişoarei”, precizează și Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Locul unde a avut loc întâlnirea iubitorilor de mașini tunate nu a fost ales întâmplător. Zona Stadionului „Dan Păltinișanu” e preferată de proprietarii mașinilor tunate. Însă, la întâlnirile cu mulți cai putere apăreau aproape de fiecare dată și polițiștii, chemați de cei care locuiesc în apropiere

Folosirea autovehiculelor cu turarea motoarelor, efectuarea de derapaje, frânări bruşte, în scop de divertisment, fără a se deţine autorizaţie în acest sens, se sancţionează cu amenzi de la 800 la 2.500 de lei. Anul trecut poliţiştii locali au aplicat 25 de astfel de sancţiuni contravenţionale”, a explicat Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.

Tinerii cu maşini tunate vor să depună în cel mai scurt timp lista cu semnaturi la sediul primăriei Timișoara.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: George Ștefăniță