Motociclismul românesc, premiat la Timișoara

Data publicării:
cupele sus

Dintre cei premiați n-au lipsit nici sportivii din Timiș cu rezultate bune, precum Ionel Pascotă, Mihai Stoichescu, Cătălin Cazacu, Cosmin Costescu, dar și mai tinerii Vlad Neaga sau Patrick Pascotă.

„Așteptăm un an, din nou, cu titlul de campion. Voi participa din nou în campionatul național, campionatul european de est. Vom mări echipa, vor mai veni sportivi noi. Ne dorim mult mai multe titluri de campion“, ne mărturisește Ionel Pascotă.

premii motociclism 01
premii motociclism 01


Unii dintre cei premiaţi acuză lipsa de sprijin a autorităților față de această aripă a sportului. Un suport financiar ar conduce la rezultate mult mai bune în competiții interne, dar și internaționaționale, spun ei.„Participi doar cu sufletul și nu prea am avut niciun sprijin până acum. Prea puțin ca să poți să faci față unui mediu concurențial cât de cât sănătos“, afirmă Cosmin Șorban.

Juniorii sunt mai optimiști. Vlad Neaga, cel care participă la Super Moto, un sport pe asfalt, are încredere că poate face performanță. A primit o distincție pentru că se numără între primii 10 sportivi ai României și că a obținut locul 2 la nivel european la Super Moto.

„Nu pot să spun că este un sport mai greu decât celelalte. Fiecare sport este greu dacă îl faci pentru performanță. Și este nevoie desigur să-ți aloci foarte mult timp, campionii mondiali merg chiar în fiecare zi pe motocicletă“, ne spune Vlad Neaga.

Pentru anul viitor, sportivii din Timiș își propun să obțină cât mai multe premii, atât la nivel național, cât și la competițiile europene la care vor participa.

reporter: M. Hojda/A. Iriza
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri