Munte de gunoi pe o stradă din Complexul Studenţesc din Timişoara

Data publicării:
gunoaie prima

De câteva zile, o stradă din campusul universitar din Timişoara este acoperită de gunoaie. Oamenii care locuiesc în zonă spun că sunt deranjaţi atât de aspectul neplăcut, cât și de mirosul emanat de deşeurile abandonate la numai câţiva metri de... pubelele goale. Totuşi, nimeni nu îi bănuieşte pe studenţi că ar fi vinovaţi de mizeria creată: ”Nu cred că studenții au lăsat...”, ”Nu studenții, de la blocuri, toți”, ”Păi, da...din lipsă de bun simț. Cum să nu ne deranjeze? E foarte urât din partea lor!”

Nici Poliția Locală nu a identificat până acum un făptaş, dar anunță că cei care sunt prinși că aruncă deșeuri pe spațiul public riscă amenzi usturătoare.

 

Georgina Velicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara, ne precizează: ”Aruncarea sau abandonarea de ambalaje, resturi alimentare, nealimentare sau orice alte deșeuri pe domeniul public se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 1 000 de lei în cazul persoanelor fizice, respectiv 1 000 - 2 500 de lei în cazul persoanelor juridice”.

 

Sesizată, compania de salubritate promite să cureţe zona. ”Desigur, vom acționa în cel mai scurt timp pentru ridicarea tuturor deșeurilor care sunt depuse în zonă dar, cu siguranță, peste vreo săptămână dacă veți merge acolo, veți regăsi același peisaj neplăcut ochiului”, susține Livian Hotico, purtătorul de cuvânt al Retim.

Până acum, în Timişoara s-au dat 800 de amenzi celor care au fost prinși că murdăresc spațiul public.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Alin Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri