Noapte albă la Biroul Electoral Judeţean Timiș

Data publicării:
bej

După ora 21 - când s-au închis urnele, la sediul Biroului Electoral Judeţean din Timişoara s-a dat startul unei nopţi albe. După ce au numărat voturile valide din urne, reprezentanţii comisiilor de votare au adus sacii, pentru numărătoarea finală.

Rând pe rând, au ajuns aici mii de buletine de vot, din tot judeţul. Totul, conform unei programări bine pusă la punct.

- Cum a decurs votarea? ”Foarte bine, repede, nu am avut incidente, nicio contestaţie, nu am avut probleme”, - La numărătoare? ”A ieşit aţă”. Pe lângă alegerile europarlamentare, în judeţul Timiş a avut loc şi un scrutin electoral pentru votarea noului deputat al Colegiului 3 Timişoara. Aici, prezenţa la vot a fost una scăzuta, spun cei care au făcut parte din comisiile de votare: ”Am avut 149 de participanţi din 994. Niciun fel de incidente, de contestaţii, a fost totul în regulă”.

Conform primelor date, la alegerile europarlamentare, în Timişoara, Partidul Social Democrat a acumulat cel mai mare procent de voturi: 27,6%. Este urmat de Partidul Naţional Liberal, cu 12,74 de procente şi de Partidul Mişcarea Populară, cu 10,8%. Reprezentanţii Partidului Democrat Liberal au obţinut puţin peste 10 procente din voturi, iar candidatul independent Mircea Diaconu a reuşit să strângă 8 procente.

reporter: Adina Iriza
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri