Noapte albă la Castelul Corvinilor

Data publicării:
castel noapte

135 proiectoare LED și  10 tunuri de lumină de 15.000 de vați au creat o atmosferă fără egal în curteea Husarilor de la Castel. La fiecare oră exactă, timp de 10 minute, castelul a fost luminat pe ritmuri muzică medievală.

„Este foarte frumos, impresionant tot ce avem aici, un loc nou pe care îl vizitez și chiar am rămas plăcut impresionată”, spune o turistă.

„E ok, e ok, ar fi foarte bine să se repete, să fie mai des evenimente de genul ăsta”, adaugă un alt vizitator.

„Aici este superb, deci nu, este inimaginabil, foarte frumos”, recunoaște un alt turist.

Cercetașii României au contribuit și la ei la atmosfera de la castel şi au aprins mii de lampioane .

„Peste 8000 de gulguțe avem în total. [Și ce reprezintă ele? De ce sunt importante?] Ele reprezintă frumusețea cercetășiei, frumusețeea lucrurilor mărunte”, povestește Vlad, membrul în cadrul Cercetașilor României.

„Pictura de pe fața mea se datorează cercetașilor care au avut un atelier de picture, de facepainting și am fost rugat și i-am lăsat să mă decoreze în vampire”, spune, amuzat, Costin Tincu, directorul Castelului Corvinilor.

În orele petrecute la Hunedoara, turiștii au vizitat încăperile castelului, au fost spectatorii unor momente de muzică și dans medieval și au admirat o expoziție cu obiecte antice descoperite în șantierel arheologice din zonă. Accesul vizitatorilor a fost gratuit. 

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri