Noapte solicitantă pentru pompieri. Angajaţii ISU au intervenit la trei incendii

Data publicării:
pompieri

Autoturismul de teren care a luat foc azi-noapte în Timişoara aparţinea unei firme de ridicări auto. Este al doilea incident în ultimele luni şi al şaselea în ultimii şase ani. O oră mai târziu, pompierii erau anunţaţi de izbucnirea unui incendiu la o locuinţă din zona Uzinei de Apă.

”În jurul orei 1 a fost anunţat un incendiu la un autoturism care era parcat. Cauza probabilă este scurtcircuit electric provocat de un cablu electric defect. În jurul orei 2 un nou incendiu a fost anunţat pe 112, este vorba de un incendiu la o casă de locuit, cauza probabilă - jar sau scântei care au determinat aprinderea unor materiale textile aflate în imediata apropiere”, spune Diana Sindia Onescu, purtătorul de cuvânt al ISU Banat.

La ivirea zorilor, în jurul orei şase, autospecialele s-au deplasat pe strada Mareşal Constantin Prezan din Timişoara, unde vecinii au fost treziţi de mirosul puternic de fum. Se pare că în apartament locuia o persoană care obişnuia să adune gunoaie, astfel că focul s-a extins rapid. ”O vecină de pe scară a coborât să se ducă la serviciu, a simţit miros de fum pe scară şi a sunat la 112, au venit pompierii. Întrebându-l pe domnul, acesta le-a răspuns că n-a vrut să facă rău, ci doar să se încălzească cu o lumânare. Vă daţi seama că acea lumânare a luat foc”, aflăm de la fața locului.

Cauza stabilită de pompieri este autoincendierea, bărbatul nefiind la prima ispravă de acest gen. Nimeni nu a fost rănit, însă pagubele sunt însemnate. În toate cazurile, cheltuielile de reparaţie vor fi suportate de proprietari.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri