Note pe bani la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița

Data publicării:
resita mita

- E adevărat că ați luat mită? ”Nu, nici măcar nu se pune problema de așa ceva”, - Se iau bani pentru licențe? ”Nu știu, n-am luat”, - Ați auzit așa ceva? ”Nu”.

Zeci de mașini de jandarmi au descins în această dimineață la domiciliile profesorilor suspectați de corupție, dar și la birourile acestora din cadrul Universității ”Eftimie Murgu” din Reșița.

”Jandarmii și ofițerii DGA au ridicat mai multe documente care vor fi probe importante pentru a demonstra dacă profesorii sau studenții au luat sau au dat mită”, precizează Maria Rohnean, reporter Digi24 Timișoara.

Perchezițiile au fost efectuate în urma unui flagrant. Oamenii legii au surprins o profesoară în timp ce primea 300 de lei de la un student în schimbul obținerii unei note de trecere.

- V-au spus care-s acuzațiile? Ați luat bani? Ați luat mită de la studenți? Avocatul profesoarei surprinse în flagrant a precizat că aceasta și-a recunoscut vina: - Cât a fost flagrantul? ”300 de lei, asta pot să vă spun, că a recunoscut și ea”.

Potrivit anchetatorilor, profesorii ar fi primit sume cuprinse între 50 și 100 de euro pentru un examen, iar o lucrare de licență ar fi fost vândută chiar și cu 400 de euro. - Ți se pare normal ca un alt student să ia examenul în defavoarea ta? ”Nu, nu-i corect”, spune un student.

Suspect în acest caz este și președintele Senatului din cadrul universității, care a fost ridicat de anchetatori și dus la audieri. Rector al instituției de învățământ superior este Doina Frunzăverde, soția președintului Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, și el cercetat de procurorii DNA într-un dosar de corupție. 30 de persoane, profesori și studenți au fost duși la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri