Nu a fost oprit nicio secundă, la frontieră, cu un microbuz burdușit cu țigări de contrabandă!

Data publicării:
colaj frontiera prima

”De ce ești aici? Ești vinovat? Ai făcut ceva ilegal?” El e cetățeanul sârb care ar fi trebuit să distribuie cele 138 de baxuri de țigări în tot vestul țării. Nu i-ar fi fost deloc greu, mai ales că un polițist de frontieră îl asigurase că nu va avea probleme nici în vamă și nici pe drumurile naționale.

Anchetatorii aveau informația că după miezul-nopții un microbuz burdușit cu țigări va trece prin Vama Naidăș. Și angajații statului știau acest lucru – susțin procurorii – iar camerele video de supraveghere au surprins cât de superficial a fost controlul asupra șoferului sârb și vehiculului.

Iar bănuiala s-a confirmat când mașina a fost trasă pe dreapta în prima localitate de după vamă. ”Conducea o autoutilitară cu numere false de înmatriculare, a fost prins în flagrant de polițiști în timp ce transporta o cantitate foarte mare de țigări de contrabandă”, ne precizează procurorul Radu Bucurică.

Au urmat 14 ore de audieri pentru cetățeanul sârb, care nu a recunoscut nicio secundă acuzațiile. Nici polițistul de frontieră nu recunoaște că ar fi sprijinit vreun contrabandist.

Înainte să fie reținut pentru 24 de ore, sârbul a dus înapoi în vamă pentru a i se prezenta înregistrările camerelor de supraveghere, care arată că la intrarea în țară nu a fost oprit nicio secundă. Și polițistul de frontieră a fost reținut pentru 24 de ore. Ambii sunt acuzați de evaziune fiscală și contrabandă cu țigări.

UPDATE. Au fost reţinuţi doi polițiști, suspectaţi că ar fi facilitat ca mașina cu ţigări de contrabandă să treacă frontiera.

G.T. este angajat la STPF Caraş-Severin, iar D.I.T.la SPF Naidăş. Primul are domiciliul în Oraviţa, venit anual de peste 24.000 de lei, are două credite la bănci în valoare de 44.000 de lei, luate până în 2018. Celălalt polițist are domiciliul în Oraviţa, venit anual de peste 23.000 de lei, un credit bancar de 10.000 de lei până în 2017 şi un credit ipotecar de 14.000 de lei până în 2032.

În urma anchetei Direcției Generale Anticorupție, s-a dispus şi o anchetă internă, la Oraviţa aflându-se, în acest moment, şeful Biroului Control din cadrul IGPF, Miu Aurelian.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri