Sari la conținut

O majoritate politică nouă în Timiş: PSD a semnat un protocol cu PP-DD și cu UpT

La nivelul Consiliului Judeţean va fi asigurată o majoritate formată din cei 20 de reprezentanți ai PSD-PC şi PP-DD. Aceştia îl vor susţine pentru funcţia de vicepreşedinte a CJ Timiş pe Florian Zanfir, reprezentant al Partidului Poporului - Dan Diaconescu.

„PNL-ul, ieşit de la guvernare, prin vocea domnului Robu, a fost tot mai vehement în a ne denigra, a ne supăra, a ne jigni, ajung până la urmă şi la lucruri personale. Nu am căutat-o noi, nici n-am insistat niciunul de la PSD. Eu am insistat tot timpul pe o relaţie bună", sunt cuvintele lui Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş.

La nivelul Consiliului Local, majoritatea va fi asigurată de cei 15 reprezentanți ai aceleiaşi alianţe de la forul judeţean, căreia i se vor adăuga trei reprezentanţi ai Uniunii pentru Timiş. Pentru funcţiile de viceprimari, ei îi susţin pe Traian Stoia, de la PSD, şi Bogdan Herzog, de la UpT. În acest caz, actualul viceprimar, Dan Diaconu, ar rămâne doar consilier local.

„Mi-am petrecut aceşti doi ani muncind 14 ore pe zi în primărie. Am dat tot ce am putut eu pentru Timişoara. Este o situaţie extrem de neplăcută din toate punctele de vedere. Vom vedea dacă ea se poate şi materializa", afirmă Dan Diaconu, preşedinte PNL Timişoara, viceprimarul Timişoarei.

În Consiliul Local sunt 27 de consilieri, dintre care 14 aparţin de noua alianţă constituită în jurul PSD. De partea cealaltă, PNL are şase consilieri locali, iar PDL - cinci. Din totalul celor 37 de consilieri judeţeni, 20 reprezintă grupul PSD-PC-PPDD, în timp ce Partidul Democrat Liberal are 11 consilieri judeţeni, iar PNL - şase.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche