O masă caldă, de Paște, pentru nevoiaşii Timișoarei 

Data publicării:
masa nevoiasi prima

„Mulțumim celor care ne-au dat, să le ajute Dumnezeu și noi... să supraviețuim cum putem", „E o masă de suflet, o masă care e pentru amărâți, care se cunoaște amărât și necăjit în viață", „E bun, fasolea cu cârnați e cea mai bună", spuneau cei care au primit bucatele.

De mai bine de 15 ani, atât persoanele fără adăpost, dar şi pensionarii, şomerii sau timişorenii cu venituri mici, care nu îşi permit mese îmbelşugate nici măcar de sărbătoare, primesc, în Prima zi de Paşte, mâncare din partea unei organizații de binefacere.

„Sunt oameni sărmani ai Timișoarei pe care îi zărim în jurul nostru, în permanență, am anunțat și la locațiile unde ei merg să doarmă noaptea, sunt oameni care nu au niciun sprijin social", ne-a declarat Toma Mișcă, președintele Clubului Lions Timișoara.

„Este sarcina cluburilor noastre, și noi, cei de la Lions și alte cluburi care au același scop, de a ajutora atâta cât se poate, pe unde vedem că este mai acută problema, cetățenii care au fost mai defavorizați, care, eu știu, cum ați spus, nu au un acoperiș, nu-și pot permite o masă caldă, au probleme de sănătate", a afirmat Ștefan Sandu, membru al Clubului Lions.

masa nevoiasi 01
masa nevoiasi 01


Chiar dacă are doar 7 ani, Beea învaţă încă de acum ce înseamnă omenia. A venit împreună cu membrii organizaţiei caritabile să împartă mâncare săracilor, în Piaţa Timişoara 700: „Am venit aici abia din anul ăsta că de alte ori eram mai mică și nu puteam”, - Și ce faci aici? ”Aici le dăm ouă celor săraci, și cozonac, și pâine".

Şi, nu doar de Paşte, ci şi de Crăciun, oamenii cu care viaţa a fost mai puţin darnică, primesc bucate tradiţionale din partea aceleiaşi organizaţii de binefacere.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri