Sari la conținut

O nouă clădire pentru Spitalul Municipal. Construcţia va fi finanţată de Primăria Timişoara

Noul corp de clădire al Spitalului Muncipal va fi construit într-o locaţie în care acum este amenajată o parcare. Totul va fi stabilit însă la sfârşitul lunii ianuarie, a anului viitor, când se va finaliza studiul de fezabilitate. ”O soluţie pentru construirea unui corp cu demisol, parter şi două poate chiar trei etaje sau două etaje şi etaj retras. În acest nou corp al urma să aducem Clinica de Cardiologie Ascar, ar urma să aducem bolnavii care fac tratament radiologic”, explică Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Construcţia noului corp de clădire va rezolva şi problema Clinicii de Dermatologie, care ar fi trebuit să fie mutată de pe pietonala Mărăşeşti, într-un fost cămin din Complexul Studenţesc. Cum angajaţii clinicii au refuzat să se mute, transferul nu a mai avut loc.

”Se va muta în noul corp, unde noi credem că vor fi condiţii foarte, foarte bune, va fi şi o dotare deosebită în cursul anului care urmează, vorbim de tehnologie de înaltă performanţă, de asemenea sper să acredităm renal şi laboratorul care se va transloca”, spune Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal din Timişoara.

Chiar dacă ideea aparţine municipalităţii, edilul Timişoarei susţine că nu dispune de toată finanţarea, astfel că aşteaptă bani şi de la Guvern.

”Investiţiile în unităţi spitaliceşti sunt foarte mari. Clădirea o putem face noi, dar echipamentele cu care ar urma să fie dotată sunt foarte scumpe şi noi nu putem să ne jucăm de-a dotarea”, susține primarul Timişoarei.

Spitalul Municipal are 10 clinici care funcţionează în clădiri diferite răsfirate în întreg municipiul. Cel puţin trei dintre acestea vor fi mutate în noua construcţie.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche