O nouă şansă pentru copiii bolnavi de cancer

Data publicării:
n1630 20o 20noua 20sansa 20pentru 20copii 20bolnavi 20de 20cancer 20051212-37037

Are doar şase ani, însă pentru el spitalul este a doua casă. Călin a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu doi ani şi de atunci drumul spre unitatea medicală a devenit o rutină. S-a obişnuit cu salonul însă îi lipsesc copiii de la grădiniţă şi jucăriile de acasă. Speră totuşi să i le aducă Moş Nicolae.

Iuliana are lacrimi în ochi când vorbeşte despre durerea copilului său. Speră ca măcar sărbătorile de iarnă să le petreacă acasă.

Când a venit Călin la spitalul din Timişoara nu existau dotările necesare pentru diagnosticarea precoce a cancerului. Din acest motiv şi tratamentul a început cu întârziere. Acum, sute de copii aflaţi în aceeaşi situaţie vor avea şansa unui diagnostic întocmai ca-n ţările europene.

Peste 100 de pacienţi vor putea fi trataţi anual în cele trei camere sterile create în cadrul centrului. Acesta mai cuprinde o secţie de anestezie terapie-intensivă modernizată complet şi o bancă de celule stem, fără de care transplantul medular era în pericol de-a fi sistat. Crearea Centrului de Excelenţă din Timişoara va creşte şansele de supravieţuire ale micilor pacienţi, de la 60% cât era până acum, la peste 80 de procente.

Toată investiţia nu ar fi fost posibilă fără Asociaţia Salvează Vieţi, care a strâns banii necesari în aproximativ un an şi jumătate. Planurile însă, nu se opresc aici.

În urma campaniei, Spitalului din Timişoara îi va reveni 1 aparat de radioterapie în valoare de 2 milioane şi jumătate de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri