Sari la conținut

O săptămână cu artă autentică, la Timișoara

Festivalul Artelor Timișorene se va întinde în întreg orașul. Activități vor avea loc în aer liber, pe pietonala Mărășești, în Parcul Botanic, Piața Victoriei, Grădina de Vară, în Parcul Copiilor și Piața Bălcescu. Spectacole vor avea loc și la Teatrul Național Timișoara, la Teatrul German de Stat, dar și Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

La capitolul ateliere de creație, iubitorii de artă vor putea participa la mai multe activități, precum ateliere de ikebana, pictură la șevalet, lecții de dans interactiv și chiar caligrafie japoneză.

Pentru cei care doresc să asculte muzică, au fost pregătite concerte și recitaluri, cu muzică de cameră, percuție și muzică folk: Muzică de cameră – Ansamblul la Stravaganza, Ansamblul de percuție Splash, Colegiul Ion Vidu, muzică folk – trupa Phaser, concert Jais.

Pentru copii vor exista activități speciale, cu poezii, concursuri, pictură pe ceramică, lecții de dans și teatru și origami.

Iubitorii de teatru vor avea ce vedea în cadrul Festivalului. Trupe din întreg orașul vor juca în mai multe locații, în fiecare zi: Trupa Thespis – Casa Studenților, spectacolul ”Cabaret”, în regia lui Răzvan Mazilu, spectacolul Teatrului Maghiar ”Ai lăv iu”.

redactor: Ioana Sapianu
editor web: Călin Țenche