Sari la conținut

O stradă cât un glob pământesc. Peste 200 de studenți din 40 de țări au venit la Timișoara la ISWinT

Explicații pe hartă: ”E foarte greu să călătorești aici (Indonezia - n.r.), dar e foarte frumos acolo. Găsești și plajă, găsești munte, găsești lacuri, chiar și deșert, avem deșert, așa e? Da”.

Pe strada Mărășești, studenții veniți din toate colțurile lumii au discutat cu trecătorii și au făcut poze cu steagurile din țările lor natale. Nimeni nu a mai ținut cont de orele petrecute pe drum.

”18 ore de zbor, nu știu exact câți kilometri sunt între cele două țări, dar e destul de departe. Principalul motiv pentru care am venit la ISWinT a fost să întâlnesc oameni noi, să îmi fac prieteni. Am vrut să văd frumusețea Timișoarei, să văd Piața Unirii și să văd arhitectura din Europa”, spune Zuchrizal Winata, student din Indonezia.

Dacă unii dintre ei au venit pentru prima dată în România sau chiar în Europa, alții au fost încântați de experiențele de care au avut parte la alte ediții ale festivalului.

”Sunt din Algeria. E prima dată când vin în România și în Europa”, precizează Chaib Bacha

”Am venit pentru că am fost și anul trecut și a fost foarte distractiv. Ne-am distrat foarte mult anul trecut, întâlnești mulți oameni, stai cu oameni de diferite naționalități și, practic, înveți foarte multe”, adaugă Igor Cotillas, din Spania.

”Am venit aici pentru că am vrut să cunosc oameni din toate părțile lumii. Te distrezi și înveți în același timp. Deja știu că este o experiență care îți poate schimba viața”, spune Jovana Perovic, din Serbia.

Tinerii vor petrece mai bine de o săptămână în Timișoara, timp în care vor participa la workshop-uri și evenimente care îi vor ajuta să lege prietenii.

”În următoarele zile o să urmeze binecunoscuta paradă Iswint, unde noi o să mărșăluim cu steaguri, cu motociclete, cu tot ce se poate, pe străzile din Timișoara”, ne-a declarat Raluca Miclea, coordonator PR al Festivalului ISWinT.

Festivalul ISWinT se află la cea de-a 22-a ediție, iar numărul celor care vor să vină în Timișoara pentru a sărbători multiculturalitatea printr-un schimb de experiență crește de la an la an, spun organizatorii.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche