Obiectiv îndeplinit înainte de termen

Data publicării:
tona monede

Organizatorii campaniei şi-au propus să adune o tonă monede într-o lună. Cântarul, arată, însă, că ţinta a fost atinsă în mai puţin de trei săptămâni. Cu toate acestea, urna rămâne pw loc până pe data de 13 decembrie.

„Cutia cu monede a fost amplasată aici, în centrul Aradului, mizându-se pe faptul că se va afla la un moment dat în mijlocul târgului de Crăciun şi astfel banii se vor aduna mai repede. Se pare că această strategie a funcţionat din plin” - Dan Codre, corespondent Digi24 Arad.

„Vom transporta cutia într-o sală pusă la dispoziţie de Direcţia de Asistenţă Comunitară. Avem deja aproximativ 40 de voluntari care trebuie să sorteze monezile, şi urmează să ne ducem la o bancă cu care avem parteneriat ca să ne numere monezile şi să ne spună suma pe care am adunat-o”, spune Viorica Graur – director Poliţia Locală Arad.

Vestea că ţelul a fost atins a juns şi la Spitalul Judeţean,  unde se fac deja planuri pentru noul mobilier de la Secţia de Pediatrie.

„Ceea ce am mai dori noi aici sunt dulapuri din acestea metalice pentru mame, dar acestea sunt vechi, luate de la recondiţionări şi le-am şters noi, le-am spălat, le-am dezinfectat...”, spune o mamă.

„Am fost contactaţi de către iniţiatorii inimoşi ai proiectului, împreună cu colegii de la Secţia de Pediatrie am întocmit o listă de priorităţi şi aşteptăm cu drag acest ajutor”, explică Monica Puticiu – directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Ar fi binevenită înoirea asta care se preconizează? Aaa categoric! E o soluţie... cred că urgentă, cât mai urgentă şi mai rapidă!”, mai spune o mamă.

Conform aprecierilor, în cutie ar fi aproximativ 20 de mii de euro. Campania de strângere de monede a fost iniţiată de Poliţia Locală din Arad în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură şi un ONG din oraş. 

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri