Sari la conținut

Opera Nights a început la Castelul Corvinilor. Cel mai mare festival de operă în aer liber, la cea de-a cincea ediţie

Ediţia a cincea a festivalului de operă în aer liber a început cu ”Traviata”, de Giuseppe Verdi. Ideea organizatorilor a fost pe placul celor 500 de spectatori:

”Special pentru Verdi am venit”, - Anii trecuţi aţi fost? ”Da. Şi anul acesta am aşteptat să vină cu ceva de Verdi”,
”Pentru mine este o plăcere deosebită, pentru că după atmosfera încărcată de la serviciu şi după problemele cotidiene, ne mai relaxăm puţin”, - Anul acesta, festivalul începe cu Verdi. Vă place Verdi? ”Foarte mult”, ”E o promovare a culturii extraodrinară, de-abia am aşteptat să ajung în seara asta aici”.

La prima ediţie, Opera Nights a avut 70 de solişti şi a pus în scenă două piese. După doar cinci ani, festivalul a luat deja dimensiuni europene.

”Este o ediţie care aduce cinci titluri mari, doi compozitori mari, Verdi şi Strauss, aduce nume mari ale scenei lirice româneşti. Credem că această a cincea ediţie a explodat din punct de vedere al modului cum s-a impus ca festival de operă în aer liber la nivel naţional”, afirmă Alexandru Gruian, directorul festivalului.

În cele cinci seri de spectacole, pe scenele de la Hunedoara şi Deva vor urca peste 170 de artişti, solişti, balerini şi instrumentiști de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa. Ei vor interpreta pentru melomani ”O noapte la Veneţia” şi ”Liliacul”, de Johann Strauss, dar şi ”Aida” și ”Nabucco” de Giuseppe Verdi.

”Cineva se gândeşte să promoveze, să propage şi să perpetueze viaţa culturală, şi cineva şi-a dat seama cât de importantă este cultura în a ne face să trăim mai frumos şi să fim mai buni”, ne spune Daniela Vlădescu, directorul artistic al festivalului.

Festivalul Opera Nights se va încheia în 19 iulie, cu Balul Operei, la Muzeul din Deva. Toate biletele, cu preţuri cuprinse între 30 şi 100 de lei, au fost deja vândute.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche