Oraș european, semafor românesc

Data publicării:
semafor pericol public

O mie de mașini traversează în fiecare zi această intersecție din Lugoj. Odată trecut de semafor orice șofer e recuoscător că a scăpat nevătămat.

„Trei stâlpi din fier, câteva sârme și o bandă de izolat țin în picioare semaforul dintr-una din cele mi circulate intersecții din Lugoj. Asta face ca șoferii care ajung aici să fie atenți mai degrabă la materialele de sprijin decât la culoarea semaforului” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Soluția găsită de autorități nu e deloc pe placul şoferilor, care cred că semaforul e un adevărat pericol.

„Ca șofer, un gunoi în mijlocul străzii, pe bune”

„E lovit și proptit cu două armături metalice de moment”

Administraţia locală dă vina pe reprezentanţii firmei care se ocupă de semnalizare în oraş şi le-au dat şi un ultimaum pentru a remedia situaţia.

 „Au termen de 48 de ore lucrătoare, adică 6 zile să repare ce au de reparat acolo”, explică Francis Boldea, primarul orașului Lugoj.

Faptul că semaforul e proptit şi legat cu sârmă nu este singura problemă.

„Am constatat o defecțiune la sistemul de numărare a secundelor”, mai adaugă acesta.

Am încercat să obţinem, telefonic, un punct de vedere de la reprezentanţii firmei, cu sediul în Bucureşti, care se ocupă de semnalizarea din oraş, dar nu au fost de găsit. Pe de altă parte,  primăria din Lugoj se află în vizorul DNA pentru mai multe contracte de achiziții publice pe care le-a încheiat. 

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Andrei Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri