Sari la conținut

Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean Timișoara abia supravieţuiesc caniculei. Unitatea nu este dotată în întregime cu aer condiţionat

”Deja de la operaţie e tot transpirat, pijamalele ude... trebuie, mai ales la temperaturile astea”, ”Căldura ne sufocă, mai deschidem un geam, mai deschidem o uşă, mai tragem o perdea, mai ieşim afară care poate, care nu poate, stă”, ”Te astupi de căldură, dar asta este, nu putem noi să dăm comandă, fiecare ştie ce are de făcut”, spun cei aflați în unitate.

Pentru a dota toate saloanele cu aparate de aer condiţionat este nevoie de schimbarea întregii reţele electrice. Renovarea unui singur salon costă aproximativ 4.000 de euro. Conducerea unităţii sanitare spune că a primit bani de la Consiliului Judeţean Timiş şi că problema aparatelor de aer condiţionat va fi rezolvată.

”Consiliul Judeţean nu a ezitat nici o clipă în a acorda bani pentru reabilitarea şi renovarea saloanelor. Am fost certaţi de preşedintele Consiliului că nu reuşim să cheltuim banii care au fost acordaţi Spitalului Judeţean, ceea ce ne-a determinat să mărim aceste reparaţii”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

De cealaltă parte, reprezentanţii Consiliul Judeţean spun că spitalul a primit, doar pentru acest an, trei milioane de lei, însă nu pentru dotarea saloanelor cu aer condiţionat

”Dacă, repet, ei consideră că nu pot realiza anumite lucrări şi le au aprobate, sunt de acord să se schimbe destinaţia banilor”, anunță Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Reprezentanţii unităţii au găsit o soluţie provizorie pentru ca pacienţii să facă faţă căldurii: au montat folii speciale pe geamurile saloanelor.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche