Pâine produsă din malțul de la bere

Data publicării:
paine

Un timișorean, pasionat de producerea berii artizanale, a găsit o metodă inedită prin care să valorifice malțul rămas în urma procesul tehnologic. Cu materialul rezultat face pâine pe care o oferă gratuit.

"După ce terminăm etapa de plămădire a malțului, acesta este malțul care rezultă și îl putem folosi la fabricarea pâinii."

Pasionat de berea artizanală, Mihai a început în urmă cu 2 ani să experimenteze producerea ei. Acum 3 săptămâni a scos primele halbe de bere artizanală, iar sutele de kilograme de malț rămase în urma procesului tehnologic le transformă în pâine.

"Ne rămâne foarte mult malț cu care nu avem ce face și ar fi păcat să îl aruncăm sau să îl dăm la animale, când putem să producem o pâine foarte gustoasă", spune Mihai Pegulescu, administrator.

Până acum, doar clienții care trec pragul restaurantului pe care îl administrează au primit din partea casei o pâine din malț.

"Mi se pare o idee foarte bună, am gustat pâinea și chiar are un gust delicios și arată și foarte bine."

"Mi se pare o inițiativă foarte faină, lăudabilă și cred că foarte multe persoane or să se bucure de această inițiativă."

Vineri, de la ora 10, oricine poate degusta pâinea făcută din malţul rămas în urma procesului de fabricaţie a berii artizanale. Producătorii vor dona 1.000 de pâini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri