Sari la conținut
News Alert

Parc de aventuri pentru turişti curajoşi

Parcul de aventuri cuprinde două trasee cu obstacole dar şi un traseu de tiroliană care însumat, are aproape 1 km de cablu întins între copaci. Piesa de rezistenţă o reprezintă însă o tiroliană peste Mureş lungă de 200 de metri care pleacă de la înălţimea unui bloc cu trei etaje.

Copiii sunt încântați:

   "Îmi place foarte mult să vin aici, cred că este o modalitate excelentă de a face sport, peisajul este foarte frumos, poţi să te plimbi foarte mult".
   "Am încercat deja tiroliana peste Mureş şi partea de parc de aventură. Mie îmi place foarte mult! Am fost deja de foarte multe ori acolo".
   "Îmi place foarte mult să vin aici. E foarte frumos. La fel ca oricui, imi place cel mai mult parcul de aventuri".

Kovacsne Bodzsar Zsuzsa, profesoară:"Şi înainte veneau aici deşi nu erau facilităţi pentru a petrece un timp mai îndelungat. Acum pot veni ori cu familia, cu clasa... pentru cultivarea spiritului de echipă".

Parcul de aventuri de la Mako a fost finalizat în vară, dar inaugurat abia astăzi. Fiecare dintre cele două părţi partenere implicate în proiect a primit o finanţare de peste 500 de mii de euro

"În următoarea perioadă urmează cu partenerii noştrii să stabilim cursanţii care vor veni aici la Mako, este vorba de 400 de copii care vor participa la cursurile în parcul de aventură", declară Anamaria Dragoş, director Centrului Cultural Judeţean Arad 

"O parte deja am vizitat şi am şi testat, se merită! Dorim ca să vină şi toţi turiştii din România şi toţi oaspeţii din România şi copii din România să se simtă bine la noi" - Fabri Anna, voluntar Mako.

În etapa a doua a proiectului european, Centrul Cultural Judeţean Arad va moderniza tabăra de la Căsoaia, din judeţul Arad, care printre altele va beneficia de un nou centru de conferinţe dar şi de un amfiteatru pentru spectacole.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Pe aceeași temă