Parc transformat de şoferi în parcare

Data publicării:
parc parcare


„Treci cu bagaj dacă poți să treci să treci de mașini... Nici nu pot să intru cu bagajul”, arată o timișoreancă.

Lipsa locurilor de parcare din centrul orașului i-a făcut pe unii şoferi să nesocotească semnele de criculaţie, dar şi pe cele ale bunului simţ.  Aşa că Parcul din fața Tribunalului Timiș s-a transformat peste noapte în... parcare. Situația le-a dat bătăi de cap pietonilor care au fost nevoiți să facă slalom printre mașini. (TC imagine 01:10:35:17)

„E interzis. Noi nu avem loc, pietoni... pe trotuar. Vin cu plasă și trebuie să ocolesc pe unde merg mașinile... pe șosea”, explică o altă timișoreancă.

Şoferii se plâng că lipsa locurilor de parcare i-a determinat să îşi lase maşinile în locuri interzise:

„Lumea își lasă numărul de telefon. Când vrea cineva să iasă, sună și ieșim cu toții”.

„Acum îmi caut și nu găsesc. Mă învârt de 10 minute”.

„Vin cu cineva, fac două ture și o iau... că nu am loc de parcare”.

Echipa Digi24 a căutat un loc de parcare în centrul orașului. Fără succes, însă.  

„Este ora unsprezece și cincisprezece minute și mergem să căutăm un loc de parcare în zona centrală a orașului. (...) Au trecut mai bine de 15 minute și nu am găsit un loc de parcare în apropiere de Tribunalul Timiș. Ne continuăm drumul spre Catedrala Mitropolitană. (...) Nici în apropiere de Catedrala Mitropolitană nu am găsit un loc de parcare. (...) O alternativă este parcarea cu plată, dar și aici șoferii trebuie să aștepte până se eliberează un loc. (...) A trecut mai bine de o oră și nu am reușit să parcăm regulamentar în centrul orașului. Ca să nu se aleagă cu o amendă, șoferii nu au decât să își lase mașinile acasă și să circule cu mijloacele de transport în comun. 

Anul acesta, Poliţia Locală i-a amendat pe şoferii indisciplinaţi, în total, cu aproape patru milioane de lei.

„Polițiștii locali din cadrul serviciului Circulație Rutieră au aplicat  de la începutul anului și până în prezent pentru parcări neregulamentare un număr de 7.730 sancțiuni contravenționale la codul rutier”, a precizat Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale.

Unul dintre motivele pentru care locurile de parcare sunt insuficiente este şi faptul că accesul maşinilor în centru istoric al oraşului este blocat de doi ani de lucrările de reabilitare. Reprezentanții primăriei nu au oferit niciun punct de vedere cu privire la acest subiect. Potrivit unei statistici, în Timișoara sunt 60.000 de locuri de parcare şi peste 180.000 de maşini.

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri