Parcarea pentru biciclete din centrul Timișoarei, "invadată" de maşini

Data publicării:
biciclete prima

Şoferii care parcheză pe spaţii destinate bicicliştilor, cum este cazul maşinii de faţă, riscă amenzi de până la 1.200 de lei, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local.

Locurile de parcare „pentru biciclete" au fost realizate în apropierea Pieţei Sfântu Gheorghe din Timişoara. Şoferii spun că ar fi trebuit să li se asigure şi lor spaţii unde ar putea să-şi lase vehiculele, cu atât mai mult cu cât zona centrului istoric a devenit un imens şantier: „Uitaţi-vă ce înghesuială este peste tot. Şi dacă vin din altă localitate, eu vin din altă localitate, trebuie să mă învârt în oraşul acesta până mor", „Odată ce plătim ADP-ului o grămadă de bani, cel puţin noi, ieri, am plătit pentru 11 maşini, pe tot anul, să ne mai parcăm şi în parcare, să mai dăm alţi bani parcă ni se pare nu ştiu cum. Şi totul se întâmplă pe banii noştri... acuma, ce să zic... Înţelegem şi autorităţile că vor să facă, să modifice, să fie mai bine. E bine să găsim o cale de mijloc".

Pe de altă parte, nici bicicliştii nu sunt mulţumiţi de cum au fost amenajate aceste spaţii: „Văd că sunt locuri, dar n-am idee cum pot să-mi leg bicicleta acolo, că nu toţi au suporturi la biciclete, nu toţi au lacăte şi într-adevăr se bagă maşini peste".

Reprezentanţii municipalităţii promit că rastelurile vor apărea în cel mai scurt timp. „Se vor monta rasteluri pentru biciclete. Eu cred că este o soluţie foarte bună pentru că zonele respective sunt greu utilizabile de către maşini, sper ca şi şoferii să se obişnuiască cu acest tip de abordare a parcărilor. Şi, cu siguranţă, poliţiştii locali îi vor ajuta prin îndrumare şi informare să facă un astfel de lucru", ne dă asigurări Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Reprezentanţii autorităţilor locale susţin că astfel de spaţii vor fi amenajate în toată zona centrală a Timişoarei, în dreptul copacilor, atât pentru biciclete, cât şi pentru motociclete.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri