Sari la conținut
News Alert

Parcurile din Timişoara, încă pline de gunoaie. Contractul dintre Primărie şi societatea Horticultura a expirat

Parcurile, spaţiile verzi şi coşurile din jurul acestora din Timişoara sunt pline de gunoaie, lucru ce stârneşte nemulţumiri printre locuitorii oraşului. Mulţi dintre ei dau vina pe Primărie: ”Într-o perioadă din asta de civilizaţie să se întâmple aşa ceva, nu mi se pare normal, dar ...poate au o vină şi persoanele care sunt competente, care se ocupă cu treaba asta”, - Cine credeţi că ar trebui să ia măsuri? ”Păi Primăria, normal, ei se ocupă cu administraţia, scrie şi acolo”, ”Întotdeauna suntem acuzaţi că, noi, românii nu ţinem curat, că n-avem curăţenia celorlalte ţări, dar dacă nu sunt luate la timp, unde să punem gunoaiele?”.

O situaţie asemănătoare a constatat şi un telespectator Digi24 Timişoara, care a surprins într-o fotografie gunoaiele dintr-un parc de copii din zona Circumvalaţiunii. Iar lucrurile stau aşa de la sfârşitul lunii iulie, când contractul cu firma de întreţinere a expirat. În plus, Curtea de Conturi a descoperit şi anumite nereguli la vechile contracte. Astfel, instituţia a recomandat municipalităţii ca întreţinerea spaţiilor să fie preluată de Horticultura, o societate a Consiliului Local. Aici însă, intervine o nouă problemă.

”Horticultura ne-a trimis o adresă în care ne-a solicitat să trimitem către comisia de negociere toate contractele pentru că nu doreşte să realizeze lucrările cu preţurile cu care celelalte societăţi comerciale le-au realizat până în momentul de faţă deoarece consideră că sunt prea mici”, ne-a declarat Adrian Bere, directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara.

Până se va ajunge la o soluţie, societatea de salubrizare din oraş va prelua şi întreţinerea parcurilor. Este o activitate în plus, astfel că vor mai trece câteva zile până când parcurile din oraş vor fi din nou curate.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche