Parcurile mizeriei. O situaţie semnalată de Digi24, în urmă cu un an, a rămas neschimbată la Arad

Data publicării:
parcuri prima

Parcul Reconcilierii Româno - Maghiare a costat peste 13 milioane de lei. Zece milioane au fost plătite numai pentru realizarea Arcului de Triumf, monumentul ce reprezintă naţiunea română în cadrul ansamblului. La aproape zece ani de la inaugurare, atât Arcul de Triumf, cât şi întregul parc, au nevoie de reparaţii capitale. Pentru lucrări, Primăria Arad a pus deoparte 2,3 milioane de lei. Procedura de licitaţie încurcă însă planurile autorităţilor.

”Din luna ianuarie procedura se desfăşoară în diverse etape, inclusiv cu o serie de contestaţii, reluări şi aşa mai departe, sperăm ca totuşi în acest an să putem avea un contract şi să avem un prestator pentru această lucrare”, spune Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Alt parc - altă problemă. Fântâna arteziană muzicală din Parcul Pădurice din centrul Aradului a costat peste 600.000 de euro. Conform Primăriei, aceasta avea rolul de a filtra apa din lac astfel încât algele să nu se înmulţească. Problema este că de doi ani încoace de când parcul redeschis foarte puţini oameni au văzut instalaţia funcţionând. 

Acesta este rezultatul la care a ajuns Primăria Arad după o reabilitare pentru care a plătit, în urmă cu doar doi ani, nouă milioane de lei.

”E păcat, e trist, e centrul oraşului, ar fi un loc foarte frumos dar... E amenajat cumva, dar nu e îngrijit”, ”Este mizerie în parc. Este mizerie, nu ştiu, nu se curăţă zilnic sau la câteva zile, este mizerie!”, ”Eu cred că trebuie să fie întreţinut. Să fie curat! Nu de noi depinde. Noi ne uităm şi ne place parcul!”, - Fântâna arteziană aţi văzut-o funcţionând? ”În ultimul timp nu prea!”, spuneau arădenii.

Reprezentanţii Primăriei Arad spun că trebuie angajată o firmă care să se ocupe de curăţenie. Mizeria se datorează lipsei unei firme care să se ocupe de curăţenie.

”Sperăm că, în cursul săptămânii viitoare, să se poată semna noul contract, deocamdată contractul care a existat a expirat şi de aceea a fost o perioadă în care nu a exista prestator pentru serviciile de curăţenie care, inclusiv pe luciul de apă, se efectuează manual”, precizează Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Situaţia celor două parcuri din Arad a rămas neschimbată în ultimele 12 luni atunci când Digi24 a prezentat pentru prima oară problemele care sunt şi mai vizibile astăzi. Explicaţiile autorităţilor sunt de prisos în condiţiile în care, anul acesta, oraşul Arad are prevăzut un buget pentru întreţinere a spaţiilor verzi care ajunge la suma de 7 milioane de lei, aproape cât a costat reabilitarea Parcului Pădurice între 2011 şi 2012.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri