Parteneriate IT între universităţi, stabilite la Timişoara

Data publicării:
n1830 20parteneriate 20it 20intre 20universitati 20stabilite 20la 20timisoara 20210313 20timisoara-56142

Victor Munteanu este unul dintre cercetătorii Universităţii de Vest din Timişoara. După ce a urmat studii doctorale în domeniul inteligenţei artificiale, acesta lucreză la proiecte naţionale şi internaţionale, care implică o colaborare cu oameni de ştiinţă din întreaga Europă.

El foloseşte şi supercomputerul UVT pentru cele mai complexe calcule pe care este nevoit să le facă. Parteneriatul dintre universitatea timişoreană şi compania IBM a condus la achiziţia, de către UVT, în 2010, a calculatorului de înaltă performanţă, IBM Blue Gene. Cu ajutorul acestui sistem sunt demarate mai multe proiecte cu aplicabilitate în viaţa de zi cu zi.

Evenimentul de la Timișoara înseamnă douĂ zile de conferinţe şi întâlniri între specialiştii în cercetare şi informatică din cele mai importante universităţi din ţară.

Analiza volumelor mari de date, aplicaţii în comerţ sau dezvoltarea unor programe pentru dispozitive mobile. Sunt subiecte de mare interes pentru studenții care sunt pregătiți la cursuri cu ajutorul unor tehnologii de ultimă oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri