Sari la conținut

Pat de spital sprijinit pe bolţari 

Cu doi bolovani și o bucată de lemn, angajații spitalului au reușit să transforme un pat rupt într-unul funcțional. Soluția nici măcar nu îi mai surprinde pe bolnavii internaţi pe Secţia Pneumoftiziologie.

„E o mizerie aici, fantastic... Nu s-a făcut nimic. Tot în patul ăla am stat. De cinci ani de zile nimic nu s-a făcut”, spune un pacient.

„ Noptiere rele, tot... dezastru. Miroase a urină aici...”, povestește un altul.

„Interes, doctorii, asistenții își dau. În ceea ce privește dezordinea, o vedeți dumneavoastră. Este rușinea conducerii țării”, adaugă un alt timișorean internat în spital.

„În acest salon sunt îngrămădite douăsprezece paturi vechi de mai bine de 20 de ani. Pereții sunt scorojiți, iar noptierele sunt stricate și ruginite” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

După ce echipa Digi24 Timişoara a sesizat situația, conducerea spitalului a cerut ca patul sprijinit pe cărămizi să fie înlocuit.

Spitalul de Boli Infecțioase se află într-un proces de extindere și reabilitare. Bani pentru renovarea saloanelor nu există încă, aşa că speranţa conducerii unităţii medicale stă în donații și sponsorizări.

„Orice amenajare interioară nu se poate face din cauza acestui plan general, doar prin sponsorizări. Avem paturi de acum 20 de ani. Între timp o parte din paturi au fost schimbate prin donații care au venit de la spitale din străinătate care s-au dezafectat”, admite Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Situația este cunoscută și de Primăria Timișoara, de care aparține spitalul.

„Starea în care el a ajuns este una jalnică. Prima urgență este să facem această amenajare, dar vom continua apoi la întreg ansamblul construit din zonă”, precizează Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Între timp, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au dat termen conducerii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara să remedieze toate problemele din unitate până cel târziu în 2020.