Patimile Mântuitorului, puse în scenă la Sânmihaiu Român, în apropierea Timișoarei

Data publicării:
patimile Mantuitorului 9

Fiecare scenă a fost atent prezentată de organizatori. Hainele, machiajul, bicele cu care erau lovite trupurile condamnaților și până la expresia feței și suferința Fecioarei Maria, care își privea fiul condamnat la moarte. Era vorba de o reconstituire a ceea ce a pătimit Mântuitorul în ziua în care a luat asupra sa păcatele omenirii. Mulți din public au privit impresionați, unii chiar cu lacrimi în ochi: ”E Paștele. E ceea ce trebuie văzut de sărbători”, ”M-a luat cu tremur. M-a luat cu... asta, că-i adevărul”, ”A fost foarte frumos, da. Am fost în fiecare an când s-a ținut. Și în Timișoara. Foarte fain”.

Nu mai puțin de 70 de oameni stau în spatele acestui proiect, unde recuzita, machiajul, dar și mimica sunt importante pe tot parcursul piesei.

A juca într-o astfel de piesă, în rol principal, nu este deloc ușor. ”Mă străduiesc să trăiesc fiecare clipă, fiecare moment. Încerc să mă pun în pielea Lui, deși este prea mult spus, dar pe baza a ceea ce cunoaștem, încercăm să redăm cu cât mai multă acuratețe ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două mii de ani”, afirmă Adrian Ionescu Puiu, actor.

De ani buni se organizează acest marș, în mai multe locații din țară. Anul acesta, cei de la Asociația Drumul Crucii, Asociația Bărbaților Creștini, în frunte cu artistul ceramist Daniel Leș, au vizitat în Săptămâna Mare nu mai puțin de șapte orașe din întreaga țară.

patimile Mantuitorului 1
patimile Mantuitorului 1

 
”Acest mesaj este că Paștele nu înseamnă ouă vopsite, nu înseamnă iepure, nu înseamnă miel prăjit, ci înseamnă Iisus Hristos răstignit și înviat. Iisus Hristos a murit pentru păcatele noastre, pentru păcatele tuturor oamenilor și acest mesaj vrem, cu dragă inimă, peste tot unde mergem și suntem invitați și avem prioritate, o să mergem și o să facem această procesiune”, spune Oliver Radulov, organizator.

Prima oară când s-a realizat această reprezentație, care mai apoi a devenit tradiție în preajma sărbătorilor pascale, a fost în anul 2004, pe străzile din Baia Mare.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri