Sari la conținut
News Alert

Patriarhul Daniel, sprijin pentru satul natal: 4.000 lei lunar din salariu pentru biserica mănăstirii din DobreștiPrecizarea o face Patriarhia Română, care a reacționat după ce șeful Bisericii Ortodoxe Române a fost catalogat în presă drept regele bugetarilor din România, cu un salariu lunar de aproape 23.000 de lei net.

Patriarhia Română susține că Patriarhul Daniel nu primește nici pe departe atâți bani, fiind asimilat la salarizare cu primul ministru sau preşedinţii Curţii de Conturi şi Curţii Constituţionale, dar nu și cu preşedintele României.

Practic, încasează puțin peste 7.700 lei net, lunar, de la stat, plus aproape 6.200 lei de la Arhiepiscopia Bucureştilor. Din toți acești bani, plăteşte pentru locuinţă şi masă, îşi cumpără hainele, cărţile şi lucrurile strict necesare, oferă bani, alimente și haine unor studenţi, monahi şi credincioşi săraci și, nu în cele din urmă, își ajută satul natal.

Patriarhul Daniei s-a născut, în urmă cu 63 de ani, în satul timișean Dobrești din comuna Bara, cu numele de Dan-Ilie Ciobotea.