Sari la conținut

Pe „Dan Păltinișanu”, în Challenge Cup


„Din punctul meu de vedere, Rovigo și Roma sunt cele mai puternice echipe care joacă astăzi în campionatul italian. De fapt, aici va fi o altă măsurare a forțelor pe plan internațional – ne-am dorit acest lucru. Și trebuie să vedem până la urmă unde ne situăm”, a spus, în Divizia Locală, Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

Chiar înaintea deplasării în România, cele două formații italiene s-au întâlnit într-un meci direct, câștig de cauză având Rovigo, care s-a impus pe terenul capitolinilor.

„Acum, sâmbătă, vom avea practic cel mai greu meci in aceasta competiție, cu cel mai greu adversar și va trebui să jucăm ca niște campioni”, a completat, în cadrul aceleiași emisiuni, Stelian Burcea - căpitanul „sarazinilor”.

Oficialii grupării care a reușit tripla istorică au fixat deja obiectivul și pentru participarea în cupele europene.

„Obiectivul nostru pe anul viitor va fi participarea în grupele Challenge Cup. Și nu doar o participare, vrem din primul an să egalăm cea mai bună performanță a lupilor, care au reprezentat în ultimii zece ani România în acestă competiție. Vrem să obținem două victorii în grupe”, a admis Filipaș.

Timișoara Saracens a obținut deja un succes în preliminariile competiției continentale, după 36-18 cu Valladolid Rugby Club, din Spania. Duelul cu Rovigo va avea loc sâmbătă, de la ora 13:30, în vreme ce întâlnirea cu Fiame Oro Roma este programată o săptămână mai târziu.

Redactor: Claudiu Sav