Pe repede înainte, la fast-food

Data publicării:
studiu prima

La Timişoara, de exemplu, tinerii dau cel puțin o dată pe zi mâncarea de acasă pe tava de la fast-food. Doar 2% dintre români mănâncă în oraș în fiecare zi, în timp ce 20% aleg mâncarea preparată de două sau chiar de trei ori pe săptămână.

Locuitorii Capitalei, dar și cei din marile orașe sunt campioni la consumul de alimente în afara casei, cu un procent dublu față de ceilalți români. Șaorma, pizza, cartofii prăjiți și pieptul de pui nu lipsesc din meniu.

”Stresul, la lucru toată ziua și repede mănânci și gata, acasă seara”, ”Unde am timp mănânc, dacă sunt în oraș mănânc în oraș. Acum mi-am comandat niște ciuperci cu sos, o salată”, ”Pentru varietate şi acasă şi în oraş”, - În funcţie de program? ”În funcție de preferințe, ce ne pică bine, când ne pică bine”.

Și chiar dacă prețurile sunt mai piperate, la Timișoara, de exemplu, restaurantele cu specific exotic atrag zilnic sute de clienți. Asta și pentru că persoanele cu venituri de peste 4.000 de lei pe lună mănâncă în oraș în fiecare zi.

”Cel mai specific fiind puiul cu ciuperci negre, dintre care și acela thailandez puțin picant. Începând cu luni între 250-260, asta variind până miercuri, joi, când numărul crește până la 300 – 350, ajungând în weekend până la 400-500”, spune Mihaela Gherlinoiu, reprezentant restaurant.

Iar dacă cei care trec cel mai des pragul fast-food-urile sunt bărbații, femeile optează mai degrabă pentru patiserii sau covrigării conform studiului GFK. Localurile cu servire rapidă sunt cele care îi atrag pe români ca un magnet. ”Vin tot mai mulți și de sărbători vin tot mai multă lume, deci nu mai face lumea foarte mult acasă, foarte mult la pachet”, afirmă Oana Iluc, reprezentant restaurant.

Studiul a fost realizat de GFK Romania pe un eșantion de 1.000 de persoane.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Viorel Jiva, George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri