Pe traseul vechiului tramvai cu cai, prin Timișoara

Data publicării:
tramvai 02



Întâmpinați de muzică, timișorenii au fost invitați să urce în tramvaiul turistic, pus la dispoziție de RATT pentru o plimbare gratuită.

Unii și-au adus aminte, acum, de vechile tramvaie ale orașului de pe Bega, alții au fost curioși să vadă traseul vechi și să afle informații despre transportul în comun de altă dată al Timișoarei: ”M-am decis să mă plimb cu tramvaiul pentru că vreau să văd și ce-a fost înainte să mă nasc eu...”, ”Aș vrea să văd traseul vechi. Chiar nu cunosc traseul”, ”Circulau pe aici, între Operă, pe strada îngustă, tramvaiele. Nu era nici pasajul atunci”.

Un ghid le-a povestit călătorilor câte ceva din trecutul orașului și al mijloacelor de transport în comun, pomenind și de cădirile istorice pe lângă care trecea tramvaiul turistic. Organizatorii au încercat să urmeze cât mai fidel traseul parcurs de primul tramvai cu cai. Printre punctele importante de pe parcurs s-au numărat Piața Libertății, Catedrala Mitropolitană, Piața Iosefin și Gara de Nord.

Noi, în fiecare an, organizăm câte un eveniment cu această ocazie. E adevărat, în fiecare an, diferă. Au fost ani, de exemplu, în care am scos inclusiv tramvaiul tras de cai sau alte tramvaie din flota noastră, mai vechi, care au circulat în alți ani prin Timișoara”, a declarat pentru Digi24 Timișoara Cosmin Bradu, purtător de cuvânt RATT.

În total, RATT a pus la dispoziție trei asemenea curse pentru doritori.

Reporter: Ioana Sapianu
Operator: George Ștefăniță
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri